MTC D'n Dommel
Sint-Oedenrode

Informatie / SMC

Motortourclub d'n Dommel uit Sint-Oedenrode

Motortourclub d'n Dommel is een levendige club waar iedereen, van jong tot oud, met een voorliefde voor motorrijden terecht kan.

De oprichting van de club vond 30 jaar geleden plaats in Rooi. Oud-voorzitter Tinus Verhagen vertelde aan de bar over zijn hobby en van het een kwam het ander. Met een paar andere enthousiastelingen richtte hij een motorclub op. Al snel kwamen via bierviltjes de inschrijvingen binnen. Toentertijd was de club de eerste motorvereniging in de omgeving van Sint- Oedenrode. “Onze club is nog steeds levendig en gezond. We hebben zo'n 50 leden. Drie keer per jaar organiseren we een open rit waarbij ook niet- leden welkom zijn. Voor zo'n toertocht krijgen wij aanmeldingen van Friesland tot Zuid- België”, aldus de oud-voorzitter.


Veiligheid

Oud-voorzitter Tinus Verhagen geeft aan dat de club heel toegankelijk is. “Wij hebben leden van in de twintig tot zelfs 75 jaar, uit alle lagen van de bevolking en met allerlei type motoren. Meestal vormen zich groepjes van mensen die samen rijden.”

Dat samen rijden gebeurt altijd op een verantwoorde manier. Veiligheid staat bij motortourclub d'n Dommel hoog in het vaandel. Zo kwam ooit tijdens een informatieve avond de politie voorlichting geven. Verhagen: “Goede helmen en goede motorkleding is erg belangrijk. De verantwoordelijkheid voor de veiligheid dragen we samen. Daarom rijden we ook altijd baksteensgewijs. Dat wil zeggen dat we schuin achter elkaar rijden, wat de kans op ongelukken kleiner maakt. Ook letten wij er goed op dat niemand tijdens een rit alcohol drinkt. Wat dat betreft zijn wij een nuchtere club.”


Feestavond

Naast de liefde voor motoren, delen de leden ook veel gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse feestavond.

Het derde weekend van september gaat de club er gezamenlijk op uit. “Dat kan naar Frankrijk of Luxemburg zijn, maar soms blijven we dichter bij huis en rijden we bijvoorbeeld naar de Eiffel.


Samenwerkende Motorclubs (SMC)

Het SMC is een samenwerkingsverband van motortourclubs uit de regio, met als doelstelling het motorrijden in het algemeen, en het samen rijden van toertochten in het bijzonder, te promoten.

Geprobeerd wordt om ritten aantrekkelijker te maken.

Dit kan door verzorgde tussenstops en/of door blijven 'hangen' bij het eindpunt te stimuleren.

Zo kunnen leden van diverse clubs elkaar beter leren kennen.

De clubs zullen hun leden stimuleren om mee te rijden met toertochten van andere aangesloten clubs (het kan echter nooit een verplichting zijn).

Leden van aangesloten motortourclubs kunnen deelnemen aan de toertochten van andere aangesloten motorclubs tegen een gereduceerd tarief van 4,50 Euro (inclusief consumptie).


Motorclubs

MTC Olland (Olland)

MTC d'n Dommel (St. Oedenrode)

MTC Joy Ride (Schijndel)